Samlarreplikor & Vapenreplikor

Replika vapen Sverige

Hos Fritid och Prylar Sweden hittar ni ett av nordens bredaste sortiment av vapenreplikor. Vapen från WW2 typ MP40, STG 44, Mauser gevär, Luger, M16 geväret från Vietnam, pistoler från USA (1911) och revolvrar från westernepoken.

Modellerna har oftast rörliga mekanik och löstagbara magasin för att göra det mera autentiskt. Bland svärden hittar du allt från Samurajset (katana svärd, samuraj svärd) till modernare svärd från filmvärlden, främst Sagan om Ringen och The Hobbit.

Skjutvapen replikorna är mycket verklighetstrogna och används ofta inom teatrar, filmvärlden, WW2-föreningar, svenska försvaret.

Denix vapenreplikor

Vårt moderföretag Fritid och Prylar Sweden har ett av Sveriges bredaste sortiment av replika vapen och replikor. I huvudsak kommer större delen av replika vapnen när det gäller skjutvapen från företaget Denix i Spanien med stor erfarenhet att tillverka replikor på vapen. Denix har en mycket bra balans mellan pris och kvalité på sina replika vapen, sortimentet är också mycket stort.Vapen replikorna är bra tillverkade och med rörlig mekanism på exempel pistolerna och bolt action gevären.

I de Denix modeller som beskrivs att de har trästock så är de tillverkade av robust trä och inte av balsaliknade material som man kan hitta på vissa billigare kinestillverkade vapen replikor. Vapnen har rörliga delar som avtryckare, hanar m.m. Replikorna är mycket verklighetstrogna.

Replika vapen Western

Denix gör mycket autentiska replikor på revolvrar och gevär från Western tiden i USA, även kallat Vilda Västern. Här hittar vi peacemaker revolvern, Colt Navy revolvern, Wyatt Earps hagelgevär och Winchester geväret. Umarex i Tyskland gör även vackra peacemaker revolvers i autentiska replikor som man kan skjuta stålkulor med, dessa drivs av CO2.

Replika vapen Hobbex

Många tror att Hobbex säljer vapen replikor fortfarande men de har slutat med detta sedan flera år tillbaka. För väldigt länge sedan sålde Hobbex vapen replikor som gick att att borra upp och skjuta riktiga kulor med men det är mycket länge sedan, cirka 40år sedan.

Köp Samlarreplikor & Vapenreplikor online

Ni kan enkelt köpa samtliga våra replika vapen och samlarvapen i vår moderna webbutik. Våra samlarreplikor kan ni betala med kort eller faktura/delbetalning. Åldergränsen är 18år.

Är det olagligt att ha replika vapen?

Enligt svensk rätt krävs tillstånd även för skjutvapen som gjorts varaktigt obrukbara, s.k. avaktiverade vapen. Kopior av skjutvapen, de replikor som Fritid och Prylar Sweden säljer är inte tillståndspliktiga i Sverige.